Zborai Módszer Logó

A Kinesio tape kezelésről

Biztosan látott már sportolókat (futót, focistát, súlyemelőt vagy kézilabdázót), akik különböző színű szalagokat viseltek a testükön. Ezek a kineziológiai szalagok, amelyek úgy segítenek, hogy a felhelyezett szalagok alatt a bőr és az alatta levő szövetek is ellazulnak.

A kinesio tape szalagok serkentik a vérkeringést, fájdalmat csökkenthetnek, ellazítják az izmokat, ezáltal csökkentik a szövetek terhelését. 

Pozitív hatásai: gyors fájdalomcsökkentés, széleskörű felhasználhatóság, biztonságos módszer, semmilyen kémiai anyagot nem tartalmaz.

Kinesio Tape ragasztás Székesfehérváron
Kinesio Tape ragasztás Székesfehérváron

Hogyan zajlik a kezelés?

A tape sokoldalú, sok felhasználási módja van. Megoldást jelenthet zúzódások ellen, izomhúzódások, izomfájdalmak enyhítésére, gerincproblémákra (köztük a rossz tartást javítja, csökkentheti a fájdalmat, a gerincre ható erőket), segítséget nyújthat a narancsbőr elleni harcban. Emellett segíti a beszűkült izmokat, és csökkenti a rándulásokat, a fájdalmakat és a szalagsérüléseket.

A kineziológiai szalagok felhelyezése előtt egy nappal már nem szabad testápolót, krémet használni, a felhelyezéséhez pedig szakértelem szükséges, hiszen minden szalagnak más és más a hatása, hatékonysága. 

Kinesio Tape ragasztás Székesfehérváron

Mikor segít a kezelés?

A kezelés megkezdése előtt meghatározom, hogy mennyi és milyen szalagot kell felhelyezni az optimális szint eléréséhez, aztán megfelelő irányban és pontosan a kezelendő felületre kell helyeznem. A szalag általában 4-5 napig hat, utána könnyen eltávolítható akár meleg vízzel.

A kinesio tape szalag egyben színterápia is. A meleg színek energetizálnak, a hidegek csökkentik a gyulladást és ezzel is segítik a regenerálódást. A szalagoknak semmiféle mellékhatásuk nem ismert.

A kinesio tape technikát a csontkovácsolás kiegészítő kúrájaként esetenként használom, de bizonyos esetekben elég lehet ez a kezelés önmagában is. 

Kinesio Tape ragasztás Székesfehérváron

A kezelések után visszaadhatom önnek a fájdalommentes mozgás örömét!

Ne tegye ki magát a fájdalomcsillapítók emésztőrendszeri mellékhatásainak
és ne legyen megoldás a „majd elmúlik” sem.
Hívjon, és segítek!
Keressen bizalommal az elérhetőségeimen!

Rólam mondták