Zborai Módszer Logó

És eltűnik a migrén

Egy korábbi cikkünkben már említettük, hogy egy csontkovács hatékonyan segíthet abban, hogy ne kelljen egy lesötétített szobában őrületesen kínzó fejfájással valahogy átvészelned a migrénes napokat. De mi a migrén, miért tör rád és hogyan segíthet ezen egy csontkovács? Íme.

 

Migrén: kínzó fájdalom

Ha volt már migréned (vagy szokott lenni) akkor tudod, milyen fájdalmas és legyengítő állapot. Bár a tünetek nem mindenkinél egyformák, közös bennük a szűnni nem akaró fájdalom és a kivédhetetlen nyilallások, amik elronthatják nem csak a napodat, hanem akár a hetedet is. A legrosszabb az, hogy – bár vannak fejfájás csillapítók – a migrénnek nincs 100%-ban hatékony ellenszere. Legtöbbször a sötétített szoba, a nyugalom, a pihenés enyhítheti.

 

Mi pontosan a migrén?

A fejünk sokféleképpen fájhat, és szokott is. Ahhoz azonban, hogy migrénnek lehessen minősíteni a fejfájást, a következő jellemzők közül kettőnek kell fennállnia:

  • Közepes vagy erős fejfájás
  • A fejfájás legtöbbször egyoldali
  • A fájdalom lüktet, de lehet alapfájdalom, amire rárakódik a lüktető fájdalom
  • Bármit teszel (például mozogsz, sétálsz) „csak rosszabb lesz”
  • Érzékeny vagy a fényre és zavarnak a hangok
  • Hányingered van, akár hányhatsz is

Ha már legalább 5 alkalommal volt ilyen tünetegyüttessel (elég, ha a felsoroltak közül kettőt tapasztalsz) érkező fejfájásod, akkor esélyes, hogy migrénnel küzdesz. A migrén gyakrabban sújtja a nőket, mint a férfiakat: 4 migrénes közül 3 nő.

 

Így előzd meg

A migrénes fejfájás érkezhet a „semmiből”, ilyenkor úgy tűnik semmiféle kiváltó oka nincs, de gyakran vannak olyan figyelmeztető előjelei, amiket lassan megismerhetsz. Bizonyos ételek, az erős fény, a hangos zajok, illatok, az alváshiány, a kiszáradás, a nagyfokú stressz és akár a rossz testtartás mind migrénhez vezethetnek.

Ha magadat és a körülményeket vizsgálva azt veszed észre, hogy a fenti tényezők valamelyike migrént vált ki (vagy összeköthetőnek tűnik), próbáld meg a kiváltó okokat elkerülni, ezzel együtt a migrént is el tudod majd.

Gondot okozhat az, ha nem jössz rá, pontosan mi is váltja ki a migrént vagy az, ha a fent leírtakból bármelyik, mert azt nagyon nehéz elkerülni.

Mi a teendő migrén esetén

Szinte mindenkinek más és más válik be. Az majdnem biztos, hogy fejfájáscsillapítókat fogsz szedni, de korántsem biztos, hogy hatnak majd. Általában (ágy)nyugalmat vár el a migrén (a fájdalom miatt úgysincs semmihez majd kedved és erőd) és mindenkinek létezik bevált technikája arra, hogy minél hamarabb túl legyen rajta.

A rossz hír az, hogy minden „túlvagyok rajta” csak tüneti megoldás, nem garantálja, hogy legközelebb nem dönt le a lábadról. És bár 100%-os gyógymód nincs, a csontkovács tud segíteni a megelőzésben.

 

Így segít a csontkovács a migrénben

A legfontosabb, hogy ellátogass hozzám és elmondj mindent, amit a migrénedről tudsz (ha vezetsz fejfájásnaplót, ha van szedett gyógyszered, megoldásod rá, vagy tudod melyik fajtája gyötör, már egy lépéssel közelebb vagyunk) A migrénes fejfájás egyik elsődleges csontkovács kezelését a gerinc korrekciója jelenti, amelynek célja a testére nehezedő nyomás és stressz enyhítése. A gerinced tele van idegekkel, csontokkal, erekkel, inakkal, izmokkal és szalagokkal, és ha a porckorongjai nincsenek összhangban, az rengeteg problémát okozhat.

Ha ezt a problémát kezeljük, akkor a migréned alacsonyabb fájdalommal járhat majd és kevesebbszer fog jelentkezni. Bárhogy is, biztosan megtaláljuk az okát és a csontkovács kezelés segíteni fog.

Az zboraitamas képe

zboraitamas

Az zboraitamas képe

zboraitamas

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták