Zborai Módszer Logó

Öt fájdalom típus, amire segítség a csontkovács

Öt fájdalom típus, amire segítség a csontkovács

Csak egy halk reccsenés egy kifacsart pózban és máris elmúlik a fájdalom: ilyen és ehhez hasonló (egyébként gyakran igaz) legendák keringenek a csontkovácsokról. Tudjuk, hogy nem veszélyesek, hogy segíteni fognak, mégis picit tartunk tőlük, feleslegesen. Íme, összegyűjtöttünk 5 olyan fájdalomtípust, amivel érdemes azonnal csontkovácshoz menni.

De mit tesz a csontkovács?

Mielőtt elmegyünk egy szakemberhez, szeretnénk tudni, hogy mit tesz velünk, hogyan segít rajtunk. A csontkovács az egyensúly visszaállítására törekszik. Természetes módszer, hiszen legtöbbször ehhez semmi mást nem használ, mint a kezeit, a kezelés maga nem fájdalmas. De mikor forduljunk hozzájuk? Máris mondjuk!

Ha fáj a hátad

Egy felmérés szerint a legtöbb ember hátfájással fordul kiropraktőrhöz. Persze, először megpróbáljuk a vény nélkül kapható gyógyszereket, kenőcsöket, melyek egy ideig hatnak is, de nem a fájdalom okát szüntetik meg, csak a fájdalmat magát.  Miután nem változik a fájdalom a B tervünk az, hogy valahogy kímélni akarjuk magunkat és úgy ülünk, állunk, mozgunk, hogy a lehető legkevésbé terheljük a fájdalmas területet, részt. 

A hátfájást például legtöbbször porckorongsérv, gerincferdülés, valamilyen rándulás és húzódás, ízületi gyulladás vagy (ez nagyon gyakori) a rossz ülés okozza. Nem fognak attól elmúlni, ha tünetileg kezeled. A csontkovács felméri a gondot és – lehet, hogy 1, lehet, hogy néhány – kezeléssel megoldást nyújt ezekre a problémákra. 

Ha fáj a nyakad

A második leggyakoribb fájdalomok. Rengeteg dolog okozhat nyakfájást: porckorongsérv, egy becsípődött ideg, rossz testtartás, melyet legtöbbször az okoz, hogy lefelé nézünk a digitális eszközeinkre. A csontkovács által végzett korrekciók segíthetnek az idegek „felszabadításában”, a gyulladás csökkentésében, a gyógyulás elősegítésében és a nyaki fájdalom csökkentésében fájdalomcsillapító gyógyszerek használata nélkül. És ha már nem fáj, sokkal könnyebb javítani a testtartáson.

Ha migrén gyötör

A rendszeres stressz negatívan befolyásolhatja az alvást, megnehezítheti a koncentrációt, és akár a migrén oka is lehet. A rendszeres csontkovács kezelés javíthatja az alvást, csökkentheti a stressz szintjét, és még a feszültség okozta fejfájás és migrén gyakoriságát is.

Fáradtság ellen

Lássuk be, ha valamink rendszeresen fáj, nem tudunk koncentrálni, zavar minket a hétköznapokban, elviszi a fókuszt. Mivel a szervezetünk egy bizonyos része arra koncentrál, hogy csökkentse, kompenzálja a fájdalmat azért elfáradunk. A fáradtság pedig további gondokat okozhat. Természetesen a csontkovácsolás nem egy frissítő masszázs, de ha folyamatosan fáradtak vagyunk érdemes eljönni egy kezelésre.

Bármilyen sérülésből eredő fájdalomkor

A testünk nagyon összetett, minden mindenre kihat. Ha kibicsaklott a bokád, azonnal máshogy kezded terhelni, ez máris gerincbántalmakat okozhat, ami további problémákat. És az egész egy apró, olyan sérüléssel kezdődött, hogy „kiment a bokád”. Nem feltétlen kell komolyabb balesetet szenvedni tehát ahhoz, hogy „fájjon” valami, ami miatt érdemes eljönnöd kiropraktőrhöz.

Segítek elmulasztani a fájdalmat. Kérj időpontot akár most!

 

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták