Zborai Módszer Logó

Mi az a Fascia kés és hogyan működik?

Mi az a Fascia kés és hogyan működik?

Borzasztóan hangzik, hogy a csontkovács különböző fémes, éles tárgyakkal – Fascia késsel vagy késekkel – áll neki kezelni a testedet, de a Fascia késes kezelés nem veszélyes. Cserébe lenyűgözően hatékony, olyan módszer, aminek a segítségével fellazíthatóak a letapadt izmok, a kötőszövet, és szinte azonnali megoldást nyújthat számodra. Ismerd meg a Fascia késes kezelést.

Mi az a fascia?

A fascia tulajdonképpen az a kötőszövet amelyik óvva, védve körbeveszi a csontokat, beborítja a szalagokat, és szinte mindent mindennel összeköt. Tulajdonképpen a fascia tartja egyhelyben a testünkben a belső szerveinket, az izmainkat. De nem csak összetart, hanem egy lenyűgöző szállítórendszer is, hiszen rengeteg vizet tartalmaz és ebben a vízben áramlanak a hormonok, az immunsejtek, és friss oxigén is van benne. Akkor érzed jól magad, ha ez a rendszer jól működik.

Mi történik, ha „baj van a fasciaval”?

Ha a fascia egy véletlen sérülés (például edzés közben kimegy a bokád) vagy műtét (orvosi vagy kisebb kozmetikai beavatkozások) miatt sérül, akkor egy adott helyen besűrűsödik. Ezáltal a fascia magához és a környező izmokhoz és szövetekhez tapad, így belső hegesedés alakul ki. Ezek a hegek és letapadások korlátozhatják az ízületek normális mozgását, ami fájdalomhoz, diszfunkcióhoz, további jelentős fájdalmakhoz és akár további sérüléshez vezethetnek.
Gyakori példa erre a hasi műtétet – epehólyag-eltávolítást vagy császármetszést – követő derékfájás. Úgy tűnik, hogy nincs összefüggés, pedig a hasizmok hegesedése a medence előrehúzódásához vezethet a hasi szöveteken keresztül. Máshogy ülünk, alszunk, fekszünk, ez a testtartás pedig idővel fájdalmat okoz. Először csak egy pontban aztán testszerte.

A Fascia késes kezelés

A Fascia késes kezelés közben a terapeuta „masszírozza” a bőrt olyan késekre, pengékre emlékeztető tárgyakkal, amelyek azt teszik, amit mással már nem tudna: a kötőszövet legmélyén hatnak. Az eljárás nem a legkellemesebb, fájdalommal járhat, a sok dörzsölés piros foltokat eredményez, mivel a hajszálerek közvetlenül a bőr alatt megrepednek. A kezelés közben a terapeuta kiválasztja az adott területhez – a formájában – legjobban illő kést, eszközt, és lassú, mély, egyenletes mozdulatokkal lazítja, kezeli a kötőszövetet.

Mit tesz velünk a kezelés?

A fasciális pengével végzett masszázs kíméletesen lazítja a szövetet, mind külsőleg, mind belsőleg, ezáltal korrigálja az ízületek működését, csökkenti a fájdalmat, javítja a rugalmasságot, normalizálja a testtartást és a törzs stabilitását. Ez sok ember számára ideális megoldást jelenthet olyan fájdalmakra, amelyek a hagyományos módszerekkel nem oldódtak meg.
Ha fáj, gyere el hozzám, és megszüntetem. Kattints, vedd fel velem a kapcsolatot.

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták