Zborai Módszer Logó

5 érv a köpölyözés mellett

5 érv a köpölyözés mellett

Michel Phelps a 2016-os olimpián úgy állt a rajtkőre, hogy a testén jól látható piros-lila foltok voltak: a köpölyözés jelei. A köpölyözés egy különleges, természetes eljárás, előnye, hogy azonnal hat. Eredetileg csak Kínában az izomfájdalom, az izommerevség, a terhelés ellen alkalmazták, aztán világszerte elterjedt. Pici tálkákkal végzik és vákuumot is használnak, ezért nyomot hagy. Összegyűjtöttünk 5 köpölyözés hatást.

A köpölyözés jótékony hatsai már az ókori Kínában is bizonyítottak voltak.

A köpölyözés

Nagyon fura mondattal kezdjük a cikket: mielőtt megírjuk neked a köpölyözés előnyeit, előtte el kell mondanunk azt, hogy vannak, akik kétségbe vonják a hatását és a hatékonyságát. Mi nem, hiszen a köpölyözés egy több ezeréves kínai gyógymód. Össze is gyűjtöttük, hogy pontosan miért lehet neked hasznos.

1: Az ízületeid imádni fogják hiszen a köpölyözés (bár kellemetlen és foltot hagyhat) elképesztően gyorsan, szinte pillanatok alatt lazítja az izmokat, lenyűgöző hatással van az ízületeidre és azonnali felfrissülő élményt és érzetet ad majd. 

2: A narancsbőröd utálni fogja, merthogy a rendszeres köpölyözés eltüntetheti a narancsbőrt, egyszerűen láthatóan kisimítja és feszesíti a bőröd.

3: Helyi fogyasztásra is alkalmazható, ha a combon a hason vagy a popsin használjuk. A bőr szinte azonnal fiatalosabb, frissebb és üdébb lesz amellett, hogy kisimul.

4: A köpölyözés fokozza a vérkeringést és az anyagcserét is. Bonyolultan hangzik, de nem tudjuk máshogy mondani: a hatására nő az érkapillárisok átjárhatósága, ami azt jelenti, hogy jobb lesz a vérkeringés.

5: Csillapítja a fájdalmat. A köpölyözés egyik legnagyobb előnye, hogy szinte bárhol lehet vele csillapítani a fájdalmat, hiszen testszerte alkalmazható.

Ilyen a kezelés

A te dolgod mindössze annyi, hogy kényelmesen (de úgy ahogy kérem, hogy hozzáférhessek a fontos helyekhez) lefekszel a masszázsasztalra én pedig vákuumot képeznek egy pici edényben, ezt tapasztom a testedre. (Azért, hogy a lehető legkellemesebb legyen a kezelés előtte olajjal bekenlek) A vákuum szívó hatásának segítségével a csészét lassan csúsztatom a bőrödön, az izmodon azért, hogy a hatás maximális legyen.

A köpölyözés nem fájdalmas, de véraláfutás szerű nyomokat hagy, melyek néhány nap alatt elmúlnak, lehet egy kezelés része és egy önálló kezelés is.

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták