Zborai Módszer Logó

Megéri a csontkovács?

Megéri a csontkovács?

Biztosan észrevetted, hogy ha nem akut a problémád, akkor szinte bármilyen egészségügyi vizsgálatra, beavatkozásra heteket, hónapokat kell várni. Hogy aztán újabb hetekig-hónapokig tartson megoldani a gondodat, akkor is, ha az például „csak” egy egyszerűnek tűnő nyakfájás. Éppen ezért az emberek nagy része olyan megoldást keres, amelyik gyors és hatékony. Például egy csontkovácsot. De megéri a csontkovács?

Mit csinál a csontkovács?

A csontkovács tulajdonképpen a gerinccel, a könyököddel, a kezeddel a válladdal, a csípőddel vagy például a térdeddel összefüggő mozgásszervi betegségeket, elváltozásokat gyógyít meg gyógyszerek nélkül, természetes módszerekkel. 

Először kérdéseket tesz fel, mert fontos megtudnia és megértenie, hogy a fájdalmad, a kellemetlenséged mikor jelenik meg, mitől erősödik vagy gyengül? Tehát megérti a gondodat és diagnosztizál. Csak ezt követően kezdődik a kezelés, ami lehet egy alkalmas vagy akár egy kezeléssorozat, kiegészülve esetleg olyan más természetes eljárásokkal is, mint például a köpölyözéssel, esetleg Fascia késes izomlazítással.  

Csontkovács kezelés Székesfehérvár belvárosában, professzionálisan felszerelt szalonban.

Miért válaszd a csontkovácsot?

Elsősorban azért, hogy megoldást adjon a problémádra: például a kezelés hatására jelentősen gyengüljön vagy teljesen elmúljon a fájdalmad, az asszimetriád és végre ismét olyan lehessen az életed amilyen régen volt. Emellett azonban a csontkovácsolásnak vannak „meglepő”, ismert előnyei is.

A csontkovácsolás általános előnyei

Sokan számolnak be arról, hogy akár már 1-2 kezelés után is jelentősen javul az alvásminőségük: gyorsabban alszanak el, kipihentebben ébrednek. Valójában a páciensek körülbelül 1/3-a azonnali javulást észlel az alvásában, miután csontkovácsnál járt. 

Mivel a gerinc a központi idegrendszer legfontosabb része, ezért az egészsége létfontosságú a szervezet működéséhez. Ha a gerinced nem 100%-os, ez kihat a tested többi részére is. Ez az egyik oka annak, hogy az emberek fáradtnak érzik magukat. A csontkovács beavatkozás után sokan számolnak be arról, hogy jóval energikusabbak, mint eddig (Fontos, hogy ez afféle extra, nem ez a csontkovácsolás fő feladata)

A stresszel kapcsolatban egy dolgot nem szabad elfelejteni: a szervezet nem felejt. Ha valahogyan, valamilyen módszerrel, szer segítségével időlegesen ellazultál, a tested nem felejti el a stresszt (főleg akkor nem, ha másnap is éri) ezért ez csak ideiglenes megoldás. A csontkovácsok megtanulták, hogyan kell a stresszt eltüntetni. (Persze nem lehet minden stresszt megszüntetni, de a csontkovács kezelések segíthetnek abban, hogy ne érezd erősnek)

A kezelés nem fájdalmas (bár egy egy összetett, komolyabb esetben adódhatnak kellemetlenebb pillanatok) inkább felszabadító, és kellemes.

Megéri a csontkovács?

Nem fogunk tudni egyértelmű választ adni. Ha anyagilag megengedheted magadnak a csontkovács (egyébként nem kifejezetten magas) díját, akkor mindenképpen. Különösen akkor, ha el tudod valahogyan számolni a kezelést.
Persze az anyagiakon túl érdemes átgondolni a hatást: legtöbben nem azonnal fordulnak csontkovácshoz, lehet, hogy te is halogatod már egy ideje (vagy nem is tudtad, hogy egy kiropraktőr segíthet) és már fáradsz. Lelkileg azért, mert az állandó fájdalom mellett nehéz fókuszáltnak, kedvesnek, energikusnak lenni, fizikailag pedig azért, mert fáj. Ha belefér az neked, hogy még heteket, hónapokat várj ebben az állapotban, akkor kivárhatod az orvost, ha nem és inkább gyors, természetes megoldást keresel akkor mindenképpen megéri hozzám fordulni.

Van még egy anyagi érv, ami mellettünk szól: ha nem oldjuk meg hamar a problémádat az bizonyos esetekben akár műtétig is vezethet. A műtétből hosszabb idő alatt és nagyobb anyagi veszteséget vállalva rehabilitálódsz mintha eljöttél volna hozzám.

Szeretettel várlak, jelentkezz akár most és szüntessük meg a problémádat amilyen gyorsan csak lehet. 

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták