Zborai Módszer Logó

7 előny, amiért érdemes felkeresni a csontkovácsot (akkor is, ha éppen nem fáj)

Magyarországon még gyerekcipőben jár a megelőzés: nem csoda, hiszen eddig azt tanították, hogy csak akkor látogatjuk meg a nagyhatalmú orvosokat, a szakembereket, amikor már (komoly) problémánk van. Mindössze néhány éve ízlelgetük, tanuljuk a prevenció, azaz a megelőzés szót. Már ez a változás önmagában indok lenne, hogy – független attól, hogy éppen nincs semmilyen fájdalmad – időnként keresd fel a csontkovácsodat, de van több más előnye is. Íme összeírtuk, olvasd el!

Mit tesz a csontkovács (ha nem gyógyít?)

Valahogy úgy tekintünk a csontkovácsokra, mint olyan végső megoldásokra, akik akkor segítenek nekünk, ha fáj (csomós) a hátunk, ha fáj a fejünk, ha ízületi problémáink vannak, ha fáj a nyakunk…. ha valami fáj. Az erős kezükkel és néhány eszközzel megdolgoznak minket (ami egyszerre csodás és kellemetlen lehet) és idővel hopp, a fájdalom elmúlik. Nem is kell többet jönni. Pedig ennél sokkal több a szerepük, sok egyéb másban is segíthetnek. A csontkovácsok gyakran adnak életmódbeli és ergonómiai tanácsokat a jövőbeli problémák megelőzése érdekében. Emellett a kellemetlenségek kiváltó okainak kezelésével és a természetes gyógyulás elősegítésével a csontkovács hozzájárulhat az egészségedhez. Összegyűjtöttünk 7 „miért menjek csontkovácshoz” előnyt!

Csillapítja a fájdalmat!

Ha belegondolsz ebben a pillanatban is van olyan testrészed, ahol kellemetlenséget érzel, esetleg konkrétan fáj. A csontkovácsok a gerinc korrekciójával és különböző manuális terápiákkal megoldást tudnak nyújtani a fájdalmat okozó mozgásszervi problémák kezelésére. A kezelés csökkentheti az idegek összenyomódását, enyhítheti az izomfeszültséget, és elősegítheti a természetes gyógyulást a gerinc és az ízületek megfelelő beállításának és működésének helyreállításával. Ez a módszer hatékony fájdalomcsillapítást kínál különböző állapotok, például hátfájás, nyakfájás, fejfájás és ízületi panaszok esetén. A csontkovácsok célja, hogy nem invazív technikák segítségével enyhítsék a fájdalmat és javítsák az általános közérzetet.

Nem mozog? Fog!

A csontkovácsok számos olyan gyakorlatot és technikát alkalmaznak, amelyekkel javíthatják a mozgástartományt. Szóval, ha nem forog a nyakad, a csípőd menj el egy csontkovácshoz, csodát tesz majd vele. (Vagy gyere el hozzám, és megoldjuk) Migréned van? Sokat fáj a fejed? Nincs borzasztóbb a migrénnél. Már reggel nem tudsz felkelni, hánysz a fájdalomtól, és mire végre elmúlik, elrontotta a napod. Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy holnap nem jön újra. Bizonyos esetekben a csontkovácsok segítenek a fejfájás és a migrén kezelésében azáltal, hogy kezelik a gerincet érintő alapproblémákat. A gerincben lévő stressz kezelése, a gerincet és a fejet összekötő idegekre gyakorolt nyomás gyakran okozhat fejfájást. Még a nyak és a vállak problémáival is foglalkozhatnak, ami pozitívan befolyásolhatja a fejfájás csökkentését és enyhülést nyújthat a migrénre.

Kopik a porc és a csont?

Tudtad, hogy a csontkovács kezelés segíthet csökkenteni a csontok és a porcok kopását, mivel gyakran tartalmaz ápoló és erősítő gyakorlatokat? Ez csökkentheti az ízületi gyulladásos állapotok csontjaira és porcaira gyakorolt hatásának sebességét, és hosszú távon segíthet a helyzet jobb kezelésében. Nem kell, hogy fájjon ahhoz, hogy elgyere, sőt akkor gyere amikor nem fáj!

Jó a testtartásod?

Egy kandi kamerás kísérlet szerint 8 centivel vagy alacsonyabb, mint valójában, hiszen szinte mindig előrehajtott fejjel nyomkodod a telefonodat, de ha nem, akkor sem húzod ki magad. A csontkovács következetes kezelése és terápiája pozitívan befolyásolhatja a testtartásodat, különösen akkor, ha „sokat nyomkodsz”. A kezelés fokozatosan enyhítheti a hát merevségét és javíthatja a testtartást, ami idővel észrevehető javulást eredményez. És magasabb is leszel. Szuper, nem? Csökkenthetem a stresszt? A csontkovács kezelés segíthet csökkenteni a feszültséget és enyhíteni a fájdalmat. Ez a kettő változás pozitívan befolyásolhatja a mentális egészségedet, és hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez. Az ízületi fájdalmak csökkenése és a jobb testtartás mind lehetséges a csontkovács kezeléssel.

Elfelejtjük a gyógyszereket?

Nincs annál egyszerűbb, mint úgy gondolkodni, hogy „amikor fáj valami, bekapok egy fájdalomcsillapítót”. Egyébként ezzel egyet kell értsek. A világon semmi okod nincs arra, hogy valamit hagyj fájni, amikor ott van tőled pár méterre a megoldás. De mit szólnál, ha nem is fájna? A csontkovács kezelés gyógyszermentes, és alternatívát kínál a gyógyszerekkel és az invazív kezelésekkel szemben. A következetes terápia csökkentheti a fájdalomcsillapítóktól való függőséget, mivel elmúlik a fájdalom oka és ezzel legtöbbször a fájdalom is. Így nem kell gyógyszert szedned.

Nem meggyőzni szeretnélek, csak egy másik lehetőséget mutatok. Ha szeretnél hozzám eljönni kattints: https://zboraimodszer.hu/kapcsolat/

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták