Zborai Módszer Logó

Csontkovácsolás ha már fáj, vagy, ha még nem?

Csontkovácsolás ha már fáj, vagy, ha még nem?

Amire szocializálodtunk, hogy ha baj van akkor együnk gyógyszert, fussunk orvoshoz, menjünk csontkovácshoz stb…

Régóta sok felől lehet hallani mégsem népszerű hozzáállás a megelőzés.
Étkezés, rendszeres laborvizsgálat, nőgyógyászati szűrés, férfiaknál 50 felett prosztata szűrés, táplálékkiegeszítők, mozgás-testedzés, masszázs, alvás, mozgás szervrendszer felűlvizsgálata, pszichológus, kineziológus…lehetne még sorolni sokáig.
Saját tapasztalatként azt látom, hogy sok esetben még az is nehézkesen megy, hogy ha már baj van akkor eljusson hozzám a problémájával valaki. Sokszor egyszerűbb marokszám enni a fajdalomcsillapitó gyógyszereket minthogy legyürjűk a magunkban lakozó félelmet egy kezeléstől.
Ami általánosan elmondható, hogy a kezelés után már mindenki örül neki, hogy eljött, mert jobban érzi magát és a kezeléssel járó esetleges kellemetlenségek nincsenek egyensúlyban a problémával amit megoldunk.
Mindeközben napi szinten akadályoztatva vagyunk a napi rutinunkban, nehézkes már az öltőzés is, a cipő felvétel, a kocsiba beszállás…
Csontkovács kezelés Székesfehérvár belvárosában, professzionálisan felszerelt szalonban.
Rosszabb esetben munkaképtelenekké válunk, kiesünk a munkából, amivel pénzt vesztünk, sokszor nem is keveset.
Üditő tapasztalás volt számomra, hogy a héten, kezelésen nálam jártak közül négyen is, megelöző céllal kerestek meg.
Nem volt akut fájdalmuk, szimplán érdekelte őket a testük álllapota és hogy van e esetleg kialakulóban valamilyen tartásbéli hiba vagy olyan probléma amiből később akár nagyobb bajuk is származhat.
Volt köztük fizikai dolgozó, kamionsofőr, irodai dolgozó, lovas versenyző.
Mind a négy esetnél találtam asszimetriákat, befeszűlt izmokat, gerinc deformitásokat. Tehát a megérzésük és a vizsgálat majd a kezelés valóban jó dőntés volt részükről. Illetve az is megerősítést jelentett számukra, hogy mindezt rendszeresen 4-6 havonta újból elvégezzük.
A javasolt időnkénti felülvizsgálat egyénileg kissé eltérő lehet. Irodai vagy fizikai dolgozó, kor, meglévő sérűlések stb…
Negyven éves kor felett, általánosságban félévente bátran merem javasolni mindenki számára.
A fő irány, hogy jobb és fájdalommentesebb előbb, mint utóbb.
Egy ilyen kezelés során, amennyiben van probléma akkor azok helyreállítása után személyre szabott ajánlásokat adok testmozgás és egyebek tekintetében.
Szükséges e pl talpbetét vagy az ehhez szükséges talpvizsgálaton való részvétel, esetlegesen szükséges e gyógytorna(gyógytornászhoz tovább irányítom).
Bízom benne, hogy egyre többen kezdenek előre gondolkodni és a megelőzésre tenni a hangsúlyt az életükben.
Számomra nagyon pozitív tapasztalás volt és mintaként szolgálhat mindenki számára.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták