Zborai Módszer Logó

Jelek, hogy fel kell keresned egy csontkovácsot

A csontkovács segíthet diagnosztizálni, kezelni és megelőzni számos olyan problémát, amely fájdalmat okozhat. De honnan tudod, hogy mikor van itt az ideje felkeresni egy csontkovácsot? Ezt a cikket azért írtuk (és azért gyűjtöttünk össze benne jeleket), hogy megtudd.

Majd elmúlik

Ha fáj valamid és elmondod másoknak, sokan a mai napig így gondolkodnak – közben legyintenek is, hogy front van, rosszul aludtál, ma Jolánkának is fáj, hívott – hogy majd elmúlik, nincs azzal mit tenni. Elbagatellizálják, pedig nem az a legjobb megoldás, hogy fájdalommal élj. Íme, néhány jel, ami segíthet felismerni, hogy gond van és talán érdemes felkeresned egy csontkovácsot.

Tartós fej- és nyakfájás

A legtipikusabb. A fejed és a nyakad nem fáj „csak úgy”. Akár sérülés, rossz testtartás vagy stressz okozza a fájdalmat, egy csontkovács segíthet. A kezelés kíméletes, hatékony módja a krónikus fejfájás és nyakfájás csökkentésének, elmulasztásának és megelőzésének hiszen nem csak egyetlen kezelés kapsz: a terv tartalmazhatja a gerinc korrekcióját, masszázsterápiát, akupunktúrát, nyújtásokat, izommunkát és életmódbeli tanácsokat is.

Váll- és derékfájdalom

Ha azon kapod magad, hogy az állandó fájdalmak miatt dörzsölöd (megpróbálod önmagadnak kimasszírozni) a vállad, a lapockádat akkor mindenképpen érdemes felkeresned. Mind a váll-, mind a hátfájás gyakori probléma, amelyet sokan tapasztalnak. Legtöbbször ezek a mozgásszegény életmódunknak tudhatók be, például annak, amikor többet ülünk, mint amennyit a testünk elbír. Ha a váll- és/vagy derékfájdalom tartósan fennáll, annak oka lehet a gerinccsigolyák problémája. Ilyen esetekben a csontkovács lehet a legjobb megoldás a fájdalom és a kellemetlenségek enyhítésére.

Zsibbadás a karban, lábban

Nincs annál idegesítőbb, ijesztőbb, minthogy elzsibbad a lábad, karod és úgy érzed nem vagy ura ezeknek a testrészeidnek. Ha furcsa, bizsergő érzéseket tapasztalsz a karjaidban, lábaidban és lábfejeidben, érdemes megfontolnod, hogy felkeress. Nem kell azonnal megijedni számtalan oka lehet, például idegbecsípődés. A csontkovács által végzett korrekciók segítenek csökkenteni az idegekre nehezedő nyomást, és helyreállítani az érintett terület mozgékonyságát.

Rossz testtartás, mozgáshiány

Nehezen emelsz fel valamit a padlóról? Fáj a derekad és a vállad a mindennapi tevékenységek közben? A szokásosnál többet görnyedsz, időnként szúró zsibbadó fájdalmat érzel? A csontkovács elvégezheti a gerinc, a nyak, a csípő és a test egyéb területein lévő ízületek, izmok és kötőszövetek korrekcióját. Fontos, hogy utána figyeljünk a testtartásunkra – különösen, ha ülünk -, hogy a csigolyáink egy vonalban legyenek.

Szorongás, stressz, depresszió

Mindenféle méreg (például a Xanax) és hókuszpókusz helyett engedd meg, hogy segítsek. Úgy érzed, hogy szorongó gondolatok, stressz vagy depresszió nyomaszt egy csontkovács felkeresése lehet a válasz ezeknek a kegyetlen érzéseknek a kezelésére. Kutatások szerint a csontkovács kezelés segíthet enyhíteni a szorongás és a depresszió tüneteit. A csontkovács kezelés segít kiegyensúlyozni a hormonokat és a neurotranszmittereket a szervezetben, javítva ezzel a mentális egészséget.

Persze, más fájdalmakkal és problémákkal is fel tudsz keresni: hívj fel, kérj időpontot, szívesen segítek!

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták