Zborai Módszer Logó

Látogasd rendszeresen a csontkovácsot

Külföldön – ahol évtizedek óta különösen fontosnak tartják a megelőzést, a prevenciót – sokan félévente vagy évente meglátogatják a kiropraktőrt hiszen mindenki teste más és más, különböző fittségi szinten vagyunk. Íme néhány tudnivaló, miért jó rendszeresen felkeresni a csontkovácsodat.

 

Törődj azzal, amit használsz!

Már ez az egyetlen indok elég lehetne ahhoz, hogy rendszeresen járj csontkovácshoz: mivel a tested a nap minden pillanatában használod és ahhoz, hogy mentálisan is a topon legyél, a testeddel is törődnöd kell. Ha most valamiféle habkönnyű lifestyle magazin lennénk, leírnánk az unalomig ismételt dolgokat. Azt, hogy igyál legalább napi 3 liter vizet, hogy állj fel munka közben óránként kicsit (persze, ha fizikai munkát végzel ez nem vonatkozik rád), vagy azt, hogy figyelj oda a kalóriákra, esetleg aludd magad széppé, tudod, a 8 óra kell.

De nem habkönnyű lifestyle magazin vagyunk, komolyabb érveink vannak a csontkovács mellett. De előtte beszéljük meg, milyen gyakran is érdemes eljönnöd hozzám?

 

Milyen gyakran érdemes csontkovácshoz járni?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit a pácienstől kapok gyakran az előtt mielőtt még először találkozunk. A válaszom általában ugyanaz. A kiropraktikát, mint minden más egészségügyi kezelést, személyre szabottan, az egyén igényeihez kell igazítani.  Mindenki más és más, különböző a fittségi szintünk, nem azonosak a problémáink, van, akit rengeteg stressz ér, mást kevesebb.

És ami a legfontosabb, különböző kórtörténetünk van. Ezért, amikor felmerül a kérdés, hogy milyen gyakran kell csontkovácshoz járni, nem lehet rá egyértelmű választ / időhatárt adni.

Az általános életmódodtól függően lehet, hogy neked elég az, ha évente egyszer eljössz hozzám egy megelőző kezelésre. Van, akinek inkább a fél évet javasolnám és olyan is akad, aki azért jön el félévente, mert – bár nincs semmi baja – „jólesik” egy egy kezelés.

 

Miért és kinek érdemes rendszeresen csontkovácshoz járni?

Mindenkinek – aki komolyan odafigyel az egészségére és a jólétére – tudnia kell, hogy az erős test és elme fenntartása kitartó munkát igényel. Az ember általános egészségének és jóllétének fenntartása tulajdonképpen egy abba nem hagyható folyamat, amely az élet minden szakaszában zajlik. Fontos, hogy minél több egészséges szokást építsünk be a mindennapi rutinunkba.

Tulajdonképpen tehát mindenki, aki szeretne tenni az egészségéért jól gondolkodik, ha egy csontkovácshoz fordul: nem feltétlen kell megvárni azt, hogy a dolgok rosszabbra forduljanak, beálljon a hát, a váll, ne forogjon a fej, vagy bármilyen fájdalmad legyen.

 

Íme 4 ok amiért érdemes rendszeresen jönnöd

Persze, sokkal több, mint 4 okot tudtunk volna mondani miért érdemes eljönnöd hozzám, de íme a négy legfontosabb.

  1. Javítsa a testtartást

A rendszeres kiropraktikai korrekciók segíthetnek a gerinced dőlésszögeinek és görbületeinek összehangolásában, és javíthatják a testtartástodat. A nyakproblémák egyre gyakoribbak a fiatalabb generációnknál, mivel állandóan a számítógép képernyője előtt ülnek vagy a telefon fölé görnyednek: például erre egy szuper válasz.

 

  1. Stresszoldás

Nem tudjuk, hogy mikor és hol olvasod ezt az írást, de ebben a pillanatban is körbevesznek téged a stresszorok, amik stresszt okoznak. A csontkovácsolás egy népszerű és könnyed stresszűző, stresszfokozó kezelés.

 

  1. Javítsa a hangulatodat

A csontkovács kezelés felszabadító érzés. Tanulmányok kimutatták, hogy a kiropraktőr kezelés csökkenti az olyan rossz hormonokat, mint a kortizol, és növeljük az olyan jó hormonokat, mint a dopamin és a noradrenalin. Ez együttesen drasztikus különbséget jelent az agy és a test működésében.

 

  1. Aludj jobban

Magyarok milliói szenvednek alváshiánytól, vagy krónikus alvászavaroktól, amelyek megzavarják a szervezet általános egészségét. Szükségünk van az alvásra az egyensúly fenntartásához, rendszeres csontkovács látogatásokkal az alvásod javulhat.

 

Ahogy írtuk még rengeteg oka lehet annak, hogy rendszeresen elgyere hozzám egy kezelésre: ha másért nem azért, hogy sokkal jobban érezd magad utána. Kattints, várlak!

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták