Zborai Módszer Logó

Hat ok amiért érdemes felkeresni a csontkovácsot

Tudjuk, hogy a címet olvasva arra gondolsz, hogy ezerszer hallott unalmas indokokat fogsz olvasni, ráadásul úgy, hogy közben rá akarunk majd venni, hogy keress fel egy csontkovácsot. De ez nem ilyen cikk lesz. Mi csak azt mondjuk meg mikor érdemes. A döntés a tiéd.

 

Vidd szervizbe a tested!

Nemrég írtunk egy cikket (ide kattintva olvashatod el) ahol összehasonlítottuk a testedet egy autóval. Abban a cikkben azonban nem írtunk arról, mi az a hat eset amikor mindenképpen érdemes felkeresned egy csontkovácsot.  Íme.

 

1: Hátfájdalom, nyakfájdalom

A nyak- és hátfájás ellen a csontkovács kezelés különösen hatékony lehet. Az ilyen fájdalmat legtöbbször a rossz tartás, vagy például egy már meglévő gond/fájdalom okozza, de gyakori az „elkerülő fájdalom” amikor egy másik fájdalom csökkentésének érdekében fura pózokban kényszeríted magad. Egy jó csontkovács képes kezelni a fájdalom forrását, néha már egyetlen látogatással.

 

2: Fejfájás, migrén

Gyakori, hogy az – akár krónikus – fejfájást vissza lehet vezetni nyakfájásra, vagy akár hátfájásra. A csontkovács által végzett korrekciókkal az egész gerinc, beleértve a hátat és a nyakat is, visszaállítható a megfelelő helyzetbe, ezáltal csökkenthető a nyaki fájdalom. A migrén (mely sok ember életét teszi tönkre) külön kategória, több kezelést igényelhet, itt írtunk róla egy teljes cikket.

 

3: Stresszoldás

Lássuk be, a mai rohanó világban a legtöbben úgy érezzük, hogy túl sok a dolgunk, egy egy nap nem is elég az aznapi feladatokra. A stressz az egyik legkárosabb állapot, amitől szenvedhetsz, mert bár az elméből ered, nagyon gyakran fizikailag is megnyilvánul. Még ha nincsenek is fájdalmaid, a csontkovács kezelések segíthetnek csökkenteni a testet és a lelket érő stresszt. Gondolj rá úgy, mint egy gyógyfürdőkúrára – olyanra, amitől nemcsak fizikailag érzed jól magad, hanem érzelmileg is.

 

4: Jobb és pihentetőbb alvás

Ha rossz alvó vagy (ez jelentheti azt, hogy nehezen alszol el, vagy azt is, hogy az alvásod nem pihentető) hosszú távon (nincs rá jobb szó) kikészít. Dekoncentrált leszel, állandóan fáradt, ingerlékeny, stresszes. Minél tovább tart ez az állapot annál nagyobb károkat okozhat a szervezetedben. Mindannyian tudjuk, hogy a jó éjszakai pihenés az egyik legfontosabb dolog, amit a szervezetünknek adhatunk, a csontkovács pedig segíthet ebben.

 

5: Gyógyszerek alternatívája

Tételezzük fel, hogy gyakran fáj a fejed. Észszerű döntés minden alkalommal bekapni egy fájdalomcsillapítót. Mondjuk, hogy este nem jön álom a szemedre, nem tudsz aludni ezért rásegítesz egy altatóval, reggel betolsz egy kávét éhgyomorra, és mivel stresszes napod lesz az is lehet, hogy egy nyugtatót is. Mondhatod erre azt, hogy itt komoly baj van hiszen súrolja a gyógyszerfüggőség határait: mégis bárkivel előfordulhat egy ilyen kemény periódus. A kiropraktőr kezelés egyik legnagyobb előnye, a fájdalom kezelésének természetes megközelítése. Nagyon sok különböző veszélyes fájdalomcsillapító gyógyszer van a piacon, amelyek közül sokra könnyű rászokni. A csontkovács segít a pácienseinknek abban, hogy csökkentse, és végül abbahagyja ezeknek a veszélyes gyógyszereknek a használatát.

 

6: Ízületi és izomfájdalom

A legtöbb ember abban a pillanatban, amikor fájdalmat érez, előkap egy fájdalomcsillapítót a gyógyszeres szekrényből. (Ugye, neked is van otthon?) A gyógyszerek azonban csak elfedik a problémát. Az ízületi és izomfájdalom két további komoly ok arra, hogy azonnal csontkovácshoz fordulj. Lehetséges, hogy fájdalmadat mozgásszervi gond okozza. A csontkovácsot arra képezték ki, azt tanulta meg, hogyan mozog és működik a test, amikor a legjobb állapotban van. A kezelés enyhítheti az izom- és ízületi fájdalmakat, javítják az ízületek és izmok idegvezetését is. Eközben a fokozott véráramlás biztosítja, hogy ezek a területek megkapják a gyógyuláshoz szükséges anyagokat.

 

Persze ez csak a felszín, egy csontkovácshoz számtalan más problémával is fordulhatsz. Segítek, vedd fel velem a kapcsolatot.

Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.
Az Zborai Tamás Péter képe

Zborai Tamás Péter

Zborai Tamásnak hívnak, csontkovács vagyok, manuálterapeuta. Pontosan abban segítek Önnek, amiért itt van! Eltűntessem a fájdalmát, és akár már egyetlen kezelés után visszaadom a fájdalommentes élet, mozgás örömét.

Oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Rólam mondták